Akcija: Rešimo pozabljena kolesa

 

V sklopu različnih projektov smo že večkrat organizirali akcije odvoza koles in čiščenja kolesarnic. Vse z namenom, da se čimveč koles pojavi na mariborskih ulicah in se število vsakodnevnih kolesarjev povečuje.

Tudi v letu 2017 nadaljujemo z akcijo reševanja pozabljenih koles, saj si želimo čimveč koles znova usposobiti in jih poslati v ponovno uporabo. Verjamemo, da lahko na ta način spremenimo potovalne navade in še več ljudi prepričamo, da postanejo vsakodnevni kolesarji. 

V letu 2014 in 2015 smo zavržena kolesa reševali v sklopu projekta Sklenimo krog, povezali pa smo se tudi s podjetjem Uprastan ter Študentskimi domovi Univerze v Mariboru.

Poziv torej velja: Vabimo vse prebivalce Maribora in okolice, da preverite svoje kolesarnice, kleti in podstrešja ter nam sporočite, če obstaja kakšno kolo, ki ga nihče več ne potrebuje. Mi bomo organizirali brezplačen odvoz in poskrbeli, da se reciklirano kolo ponovno vrne na kolesarske steze.

Če imate kolo, ki bi ga želeli donirati, nas pokličite na telefonsko številko 040 556 459 ali pošljite mail na info@mobilnost.si. Dogovorili se bomo za odvoz vašega kolesa.